Nieuws

Opklimmen naar het licht, kunstevenementen en vrijheidspark

donderdag 19 januari 2023 10:19

Drieluik "Opklimmen naar het licht" acryl op paneel, 164x120. Dit werk heb ik gemaakt voor een expositie in de Grote Kerk in Drachten (nov. dec. 2022). Het zijn 3 kerkramen - glas in lood. In het midden de oorlog, vernietiging, op het linker en rechterpaneel bloeit de aarde weer op, want iedere oorlog eindigt ooit. Het werk is heel symbolisch. Er zit veel symboliek in. Wil je meer weten, neem dan even contact met mij op. 

foto Drieluik. small

 

Mijn beeld in het Vrijheidspark in Drachten

maandag 15 november 2021 14:13

In het kader van 75 jaar Bevrijding is door Smelne's Erfskip in samenwerking met de Gemeente Smallingerland een plan bedacht voor een nieuw park in Drachten: het Vrijheidspark. Daarin moest ook een beeld komen waarmee de oorlogsjaren verbeeld worden. Uit meerdere inzendingen is mijn werk gekozen voor de realisatie en daar ben ik super trots op! De aanleg van het park is in volle gang, maar hoe mijn beeld er uit gaat zien... dat kan ik helaas nog niet laten zien. Op 14 april 2023 zal het park officieel geopend worden en zal mijn beeld daar geplaatst zijn. Ik nodig u nu al vast van harte uit om daarbij aanwezig te zijn! 

Zeven dagen per week Small

Kunst Collectief Tegendraads (KCT)

donderdag 29 augustus 2019 09:48

In 2018 heeft een groep kunstenaars (inclusief Margôt) met veel plezier deelgenomen aan een expositie in Dorpshuis 't Bynt in Boornbergum in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. De samenwerking was zo plezierig dat besloten werd deze voort te zetten in Kunst Collectief Tegendraads (KCT). De bedoeling is dat 2 à 3 keer per jaar een gezamenlijke expositie of happening georganiseerd wordt. In 2019 werd een expositie gerealiseerd in Schouwburg De Lawei en bij Jan Ketelaar (beiden in Drachten). Ook wordt er deelgenomen aan het Draitfestival in Drachten. 

Telefoonnummer vermelden

donderdag 16 augustus 2018 19:49

Als je/u mij benadert met een vraag via mijn mobiele nummer en ik neem niet op spreek dan altijd je telefoonnumer in zodat ik kan terugbellen. Het gebeurt namelijk niet altijd automatisch dat het nummer wordt weergegeven op mijn telefoon. Recent werd mij via de voicemail de vraag gesteld of ik nog schilderlessen geef. Ik kon niet terugbellen omdat er geen nummer werd genoemd. Helaas. Maar nee, ik geef voorlopig geen schilder- of boetseerlessen. 

activiteiten 2e helft 2017

zondag 21 mei 2017 12:45

Op 17 juni zal ik aanwezig zijn op de Kunstmarkt in Leeuwarden, op het Wilhelminaplein/Zaailand. Op 1, 2 en 3 september doe ik weer mee aan de kunstmanifestatie Paradepaadje in de dorpen van de gemeente Littenseradiel (Fr., tussen Sneek en Leeuwarden). Waar ik zal staan is nog niet bekend - dat meld ik dus later nog. Vanaf zaterdag 9 september t/m zondag 5 november zijn in mijn galerie schilderijen te zien van de Groningse kunstenares Trijnie Wubbolt. En daar ben ik heel blij mee want van haar werk krijg je beslist een glimlach op je gezicht. De expositie heet dan ook "Genieten". In de maanden november en december is mijn werk te zien in het gerenommeerde hotel Lunia in Oldeberkoop (Fr.) .